Bănci și Asigurări

Clienţii Raiffeisen au dat în plată credite în franci elveţieni de 10 mil. euro

Clienţii Raiffeisen au dat în plată credite în franci...

Autor: Anelis Baciu

25.11.2016, 00:04 728

Portofoliul de credite în franci elveţieni al Raiffeisen Bank, a patra bancă locală după active, s-a redus cu 23%, echivalentul a 77 milioane de euro, de la începutul anului, ca urmare a restructurărilor efectuate şi a conver­si­ilor cu discount, potrivit unui raport publicat de grupul Raiffeisen Interna­tional la Viena. 

Aproximativ 13% din valoarea cu care s-a redus por­to­foliul creditelor în franci elveţieni, echivalentul a 10 milioane de euro, co­respunde cre­di­telor ipotecare pe care clienţii le-au dat în plată. 

În aceste con­diţii, Raiffeisen mai avea în bilanţ cre­dite în franci elve­ţieni în valoare de echi­valentul a 249 mil. euro. Creditele în monedă elve­ţiană acordate în Ro­mânia repre­zin­tă puţin peste 5% din totalul stocului de împrumuturi la nivel de grup, care totalizau 4,7 mld. euro la finalul lunii septembrie a acestui an. Spre compa­ra­ţie, la finalul lunii martie 2016 creditele în franci reprezentau 9% din totalul sto­cului de credite. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO