Bănci și Asigurări

Creditarea privată a ajuns în aprilie la o creştere anuală de aproape 7% datorită împrumuturilor în lei. Creditele în valută sunt în moarte clinică

Creditarea privată a ajuns în aprilie la o creştere...

Autor: Claudia Medrega

28.05.2018, 00:08 431

♦ Creditarea totală privată pentru populaţie şi companii a ajuns în aprilie 2018 la un ritm anual de creştere de 6,8% comparativ cu aceeaşi lună din 2017 l Ascensiunea creditării a fost susţinută exclusiv de avântul împrumuturilor în lei, în timp ce creditele în valută au fost tot în declin ♦ Comparativ cu martie 2018, creditarea a avansat în aprilie cu 0,7%.

Creditul privat total s-a mai animat în acest an, aprilie fiind a patra lună consecutivă în care soldul finanţărilor a înregistrat creşteri de peste 6% comparativ cu anul trecut.

Stocul total al creditelor acordate de bănci populaţiei şi companiilor a avansat cu 6,8% în aprilie 2018, până la nivelul de 238,4 mld. lei (peste 52 mld. euro), conform datelor anunţate de Banca Naţională. Rit­mul de creştere este mai mult decât dublu faţă de avansul anual înregistrat de creditare în aprilie 2017, actualul context menţi­nân­du-se încă favorabil accesării unor credite, în ciuda reluării ciclului de înăs­prire a politicii mo­netare şi a tendinţei de creştere a dobân­zilor pe piaţa interbancară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO