Bănci și Asigurări

Cursul leu/euro a revenit pe creştere, în timp ce cursul leu/dolar a făcut un mic pas în spate, ambele cotaţii fiind apropiate, peste pragul de 4,93

Cursul leu/euro a revenit pe creştere, în timp ce...

Autor: Claudia Medrega

21.09.2022, 00:02 489

Cursul leu/euro a revenit ieri pe creştere după două şedinţe de scăderi uşoare, în timp ce cursul leu/dolar a făcut un mic pas în spate, ambele cotaţii ajungând la niveluri apropiate pe piaţa valutară de la Bucureşti, peste pragul de 4,93 lei/unitate.

BNR a afişat ieri un curs de referinţă de 4,9313 lei/euro, în creştere cu 0,18% faţă de cotaţia de luni. În cazul cursului leu/dolar, cotaţia de referinţă a fost ieri de 4,9303 lei/dolar, cu 0,12% sub nivelul de luni. Cursul valutar leu/euro a accelerat în septembrie, după scăderile din luna august, şi a urcat cu 2% doar într-o săptămână.

Luna august adusese o surprinzătoare apreciere a leului în faţa euro, cursul coborând sub 4,9 lei/euro şi îndreptându-se chiar spre 4,8 lei/euro, nivel despre care unii analişti au spus că nu este susţinut de fundamentele economiei, având în vedere deficitele mari, de cont curent şi bugetar. Pe piaţa internaţională, dolarul a ajuns la paritate cu euro. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO