Bănci și Asigurări

Egnatia are verde pentru relaxarea creditelor

08.10.2007, 19:23 17

Egnatia Bank va accepta un grad de indatorare pentru clienti de pana la 60% din veniturile eligibile, conform normelor proprii de creditare pentru care a obtinut avizul BNR la sfarsitul saptamanii trecute.
Egnatia este filiala locala a grupului elen Marfin-Egnatia Bank. Filiala locala va prelua de asemenea numele de Marfin Bank pana la sfarsitul anului, pentru a reflecta apartenenta la grupul Marfin. "Gradul maxim de indatorare pe care il acceptam a crescut semnificativ, fata de nivelul precedent, de 35%. Suntem prudenti la acest moment", a comentat pentru ZF Stylianos Sofianos, presedinte si director general adjunct al Egnatia Bank. Pana in prezent, 12 banci au obtinut avizul BNR pentru norme proprii de creditare a persoanelor fizice. Autoritatea monetara a agreat formule in cadrul carora gradul maxim de indatorare al clientilor poate urca pana la 70% din veniturile eligibile, pentru bancile care participa cu informatii pozitive in cadrul Biroului de Credit.
Egnatia aplica un cos minim de cheltuieli (pentru ajustarea veniturilor) de 735 de lei, pentru o familie de trei persoane, din mediul urban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO