Bănci și Asigurări

Euro continua ascensiunea si se apropie de 3,68 lei

24.09.2008, 18:13 14

Euro a oscilat ieri peste nivelul de 3,67 lei pe piata interbancara, in crestere usoara fata de ziua precedenta, dupa ce urcase puternic la inceputul saptamanii.

Cresterea mai lenta a cotatiilor a venit pe fondul unei temperari a aversiunii fata de risc a investitorilor internationali, in timp ce pe plan local jucatorii sunt in expectativa pentru decizia de astazi a BNR privind dobanda-cheie la leu.
"Piata a fost destul de calma si pare ca pentru moment cresterea cotatiilor s-a oprit. Pesimismul investitorilor s-a atenuat dupa anuntul tranzactiei dintre Goldman Sachs si Berkshire Hathaway", a comentat un dealer.
Bursele internationale au continuat insa ieri sa inregistreze scaderi, iar monedele de pe pietele emergente din regiune au avut evolutii divergente. Pe piata valutara interbancara euro a urcat pe parcursul zilei spre 3,6750 lei, fata de 3,6650 lei, la deschidere. BNR a calculat ieri un curs de 3,6690 lei/euro, cu 0,94 bani sub nivelul din ziua precedenta. Dolarul a recuperat 2,17 bani, urcand la 2,5029 lei. Pe piata monetara dobanzile au revenit la niveluri de 12%-13% pe an, la inceputul unei noi perioade de rezerva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO