Bănci și Asigurări

Euro sparge prag dupa prag in drumul spre 4,5 lei

Euro sparge prag dupa prag in drumul spre 4,5 lei
22.01.2009, 17:35 13

Euro continua sa urce neobosit la cursul oficial al BNR, ajungand joi la un nou varf istoric pentru a treia zi la rand, la 4,3127 lei.

In ultimele zile presiunile de depreciere a leului s-au diminuat totusi, iar pe piata valutara dealerii au cotat euro si la mai putin de 4,28 lei.
Totusi, euro a gasit si ieri putere sa se intoarca spre 4,34 lei la sfarsitul zilei, leul pierzand teren, in tandem cu celelalte monede din regiune.
Situatia incerta a economiei face leul cu atat mai vulnerabil in actualul context, iar deprecierea cursului ar putea atinge un varf de 4,57 - 4,67 lei pentru un euro, dupa cum indica o analiza tehnica facuta de RBS Romania.
"Ne asteptam ca presiunea de depreciere sa continue cel putin in prima jumatate a anului. Avand in vedere perspectivele de continuare a deteriorarii situatiei economice la nivel global, inclusiv in Romania, riscul crescut de repatriere a capitalului, rambursarea datoriilor scadente si reducerea intrarilor de capital, asemenea niveluri de curs nu ar trebui scoase din discutie", comenteaza Catalina Constantinescu, senior economist al RBS Romania.
Viceguvernatorul Cristian Popa a subliniat saptamana aceasta ca BNR nu isi va cheltui rezerva valutara pentru a apara un anumit nivel de curs.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO