Bănci și Asigurări

Un nou infringement evitat. Guvernul nu susţine plafonarea preţului la RCA, menţionând că acest lucru ar genera efecte nocive. „O eventuală plafonare a primelor de asigurare nu ar rezolva problemele existente pe piaţă, ci doar le-ar intensifica.“

Un nou infringement evitat. Guvernul nu susţine...

Autor: Mircea Nica

26.01.2022, 08:30 202

♦ După ce Consiliul Concurenţei şi-a exprimat opinia privind plafonarea preţului la RCA, subliniind o serie de dezechilibre şi efecte negative, guvernul este de acord şi respinge adoptarea acestei iniţiative legislative.

Guvernul a ajuns la concluzia că plafonarea preţului la RCA nu rezolvă problemele existente, ba chiar le-ar intensifica, după ce şi opinia Consiliului Concurenţei a fost pe aceeaşi linie, potrivit punctului de vedere al Guvernului României.

„Menţionăm că iniţiativa legis­la­tivă introduce în mod evident o serie de măsuri care sunt în contradictţie cu prevederile legislaţiei europene, pen­tru care România are deja des­chi­să Cauza de infringement nr. 2018/4075, continuarea demersurilor de adoptare a acesteia atrăgând ris­cul ca România să fie sancţionată de către Curtea Europeană de Justiţie. Astfel, o eventuală plafonare a pri­me­lor de asigurare nu ar rezolva pro­ble­mele existente pe piaţă, ci doar le-ar intensifica, ceea ce ne deter­mi­nă să considerăm imperios necesar gă­si­rea de soluţii alternative pentru îm­bu­nătăţirea funcţionării pieţei, dar care să nu blocheze mecanisemele con­curenţiale“, se arată în punctul de vedere al guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO