Bănci și Asigurări

Ionuţ Dumitru, Consiliul Fiscal: Riscăm să avem exces de cerere

Ionuţ Dumitru, Consiliul Fiscal: Riscăm să avem exces...

Autor: Greta Bogdan

22.07.2015, 11:07 2156

Romania nu trebuie sa repete greselile trecutului si sa facem deficite foarte mari cand economia creste, pentru ca atunci cand va intra intr o noua recesiune, peste 3-5 ani, nu va avea spatiu fiscal pentru a impulsiona economia, a spus astazi la BNR Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, la o dezbatere despre noul Cod Fiscal.

Dumitru afirma ca la scaderea veniturilor se adauga cresterea cheltuielilor ca urmare a majorarii salariilor bugetarilor precum si ca urmare a obligatiilor Romaniei de a majora cu 1 la suta din PIB cheltuielile pentru aparare.

Cresterea cererii este insa sub semnul intrebarii avand in vedere ca inflatia este negativa pentru prima data in Romania.

Consiliul Fiscal este impotriva reducerii TVA in 2016 de la 24 la suta la 19 la suta. "Riscam sa reintram in prociclicitate. Costurile ulterioare vor fi mai mari decat castigurile pe termen scurt", a spus Dumitru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO