Bănci și Asigurări

Jucătorii internaţionali nu au putut ţine pasul cu City Insurance, care a vândut poliţe de 1,25 mld. lei

Jucătorii internaţionali nu au putut ţine pasul cu...

Autor: Anelis Baciu

03.04.2018, 00:07 1242

City Insurance, companie specializată în vânzarea de asigurări RCA, şi-a revendicat poziţia de lider al pieţei de asigurări în 2017 după ce a încheiat anul cu prime subscrise de 1,25 mld. lei şi o cotă de piaţă de 13%. City „a muşcat“ puternic anul trecut din piaţa RCA mizând pe ieşirea din piaţă a unor jucători consacraţi precum Astra sau Carpatica şi pe dezinteresul companiilor străine de a vinde RCA în România. În aceste condiţii, City Insurance a ajuns să controleze 30% din vânzările totale de poliţe RCA, mult mai mult decât cota de piaţă pe care o deţineau Astra sau Carpatica, jucători blamaţi în trecut că vând prea mult RCA.

Accederea City Insurance pe primul loc în clasamentul companiilor locale de asigurări s-a produs în anul în care asigurătorul a ieşit din procedura de redresare financiară.

City Insurance a luat locul Allianz-Ţiriac în clasamentul asigurătorilor locali, care a înregistrat subscrieri de 1,1 mld. lei anul trecut, în scădere cu circa 2% faţă de 2016. Allianz nu a reuşit să vândă la fel de mult ca City, deşi are în portofoliu şi asigurări de viaţă, spre deosebire de City care este activ doar în piaţa asigurărilor generale. Afaceri de peste un mld. lei pe asigurări generale au înregistrat anul trecut şi Euroins şi Omniasig.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO