Bănci și Asigurări

Negriţoiu, ASF: Se diversifică oferta pe RCA. Vom avea 2 asigurători care vin pe paşaport european: firma bulgărească Dallbogg şi firma irlandeză Euro Insurance

Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorită­ţii de Supraveghere Financiară

Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorită­ţii de Supraveghere Financiară

Autor: Anelis Baciu

02.02.2017, 00:04 362
Încă trei companii de asigurări vor intra pe piaţa poliţelor auto obligatorii (RCA) în acest an, dintre care două pe baza pa­şaportului european de liberă circu­laţie a serviciilor, respectiv firma bul­gărească Dallbogg şi o firmă din Irlanda - Euro Insurances, a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele Auto­rită­ţii de Su­pra­veghe­re Financiară (ASF), în cadrul unei con­fe­rinţe organiza­te de Media Xprimm.
 
Şeful ASF a spus că dis­cu­ţiile cu cele două fir­me de asi­­gu­rare şi auto­rită­ţile fi­nan­ciare din Bul­g­-aria şi Ir­lan­da au durat circa un an.
 
„Discuţiile au durat un an pentru că am vrut să ne luăm măsuri de siguranţă. Ne-am uitat la resursele şi situa­ţia finan­cia­ră ale aces­tor fir­me. Am avut discuţii şi cu auto­rită­ţile de su­pra­ve­ghe­re loca­le“, a pre­cizat Mişu Negri­ţoiu. Totodată, el a spus că pro­ba­bil şi gru­pul ger­man Ergo va fi autorizat să vân­dă poliţe RCA în pe­rioa­da martie-aprilie. Po­tri­vit re­pre­zen­tanţilor Ergo, com­pa­nia nu a depus încă do­cu­men­taţia pentru obţi­ne­rea RCA, pentru aceas­ta fiind nece­sa­re mai multe apro­bări interne.
 
„Ergo este un grup cu experienţă euro­pea­nă care nu intră pe o piaţă dacă nu ştie că poate face pro­fit. Sunt sigur că şi-a făcut soco­telile. Prezenţa sa e de bun augur, având în ve­dere că poate rea­liza un transfer de experienţă la nivel local“, a com­pletat Mişu Negriţoiu. În ultimul an Auto­ritatea de Suprave­ghe­re Finan­ciară a primit patru notificări pentru intrarea pe RCA (luând în calcul şi obţinerea licenţei RCA în 2016 de către Grawe), fapt care l-a determinat pe şeful ASF să afirme că „oferta este diver­sifi­cată. Spuneţi-mi un an în care au in­trat atât de mulţi asigurători noi pe pia­ţa RCA?“.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO