Bănci și Asigurări

Raiffeisen a crescut creditarea cu 10% în S1/2023 şi a obţinut profit de 874 mil. lei, plus 45%. Creditarea corporate: plus 19%. Creditarea retail: plus 3%. Zdenek Romanek, CEO: Activitatea comercială a fost intensă, axată pe finanţarea economiei reale

Creditele corporate, viteză de şase ori mai mare decât la cele retail

Zdenek Romanek, CEO&preşedinte al Raiffeisen Bank România: 
În 2023, am lansat un nou mod de a face banking. Vorbim 1:1 cu clienţii noştri şi construim împreună cu ei un plan financiar adaptat nevoilor lor personale, cu ajutorul tabletei interactive Smart Finance, o inovaţie dezvoltată de echipa Raiffeisen Bank din România. Abordarea Banking 1:1 şi noul nostru mod de a face banking funcţionează.

Zdenek Romanek, CEO&preşedinte al Raiffeisen Bank România: În 2023, am lansat un nou mod de a face banking. Vorbim 1:1 cu clienţii noştri şi construim împreună cu ei un plan financiar adaptat nevoilor lor personale, cu ajutorul tabletei interactive Smart Finance, o inovaţie dezvoltată de echipa Raiffeisen Bank din România. Abordarea Banking 1:1 şi noul nostru mod de a face banking funcţionează.

Autor: Claudia Medrega

02.08.2023, 18:40 126

♦ „Raiffeisen Bank România a încheiat prima jumătate a anului cu o poziţie financiară solidă şi o activitate comercială intensă, axată pe finanţarea economiei reale şi pe asigurarea unor dobânzi competitive pentru produsele de economisire ale clienţilor, într-un mediu macroeconomic dominat de o inflaţie ridicată“, afirmă Zdenek Romanek, şeful Raiffeisen.

Raiffeisen Bank România, a cincea cea mai mare bancă după active, a obţinut un profit net de 874 mil. lei în primul semestru (S1) din 2023, în creştere cu 45% faţă de câştigul din S1/2022, ascensiunea fiind determinată de creşterea creditării, profilul bun de risc al clienţilor şi dobânzile ridicate.

Veniturile băncii au crescut cu 21% faţă de anul anterior, din volume de business mai mari şi pe fondul mediului de dobânzi ridicate, potrivit explicaţiilor transmise de bancă. Raiffeisen nu a transmis nivelul veniturilor totale din S1/2023, însă având în vedere câştigurile din S1/2022 de aproape 1,5 mld. lei şi ritmul de creştere, reies venituri de circa 1,8 mld. lei în S1/2023.

Comportamentul disciplinat de ram­bur­sare din partea clienţilor a fost de asemenea un factor important pentru per­for­manţa financiară: profilul de risc a rămas foarte bun şi majoritatea clienţilor băncii au traversat cu bine o perioadă plină de pro­vocări, cu ajutorul programelor guver­namentale în care Raiffeisen Bank a fost foarte activă şi, de asemenea, în contextul unor dobânzi fixe pentru marea majoritate a creditelor pe care Raiffeisen Bank le-a acordat pentru persoanele fizice, susţine banca românească cu capital austriac.

Portofoliul de credite al Raiffeisen Bank a crescut cu 10% în primul semestru din 2023 faţă de S1/2022, după cum a transmis banca fără să menţioneze stocul creditelor. Având în vedere soldul creditelor din S1/2022 de peste 37,4 mld. lei, reiese un nivel al stocului de credite de peste 41 mld. lei în S1/2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO