Bănci și Asigurări

Topul judeţelor cu cel mai echilibrat raport credite/depozite

Topul judeţelor cu cel mai echilibrat raport...

Autor: Liviu Popescu

07.12.2014, 09:00 520

Judeţele cu cel mai echilibrat raport credite/depozite, un semn de putere financiară a populaţiei şi a firmelor din zonă, sunt Harghita, Sibiu, şi Covasna, urmate de Prahova şi Neamţ.

În prezent, media la nivelul pieţei este de 98%, potrivit BNR. Harghita are un raport de 64%, respectiv 1,2 miliarde lei credite şi depozite de 1,8 miliarde lei. În Sibiu, raportul este de 76%, apropiat de nivelul din Covasna şi Prahova. În Neamţ, creditele de la bănci totalizează 2,3 miliarde lei şi depozitele firmelor şi populaţiei 2,7 miliarde lei, respectiv un raport de 81%.

La polul opus se află judeţele Gorj, Iaşi şi Bihor, cu cele mai dezechilibrate rapoarte între creditetele contractate şi depozitele plasate de populaţie şi companii. O parte din judeţele care au înregistrat o pondere ridicată a raportului credite/depozite au, de asemenea, printre cele mai mari rate ale restanţelor la nivel naţional, excepţie fiind judeţul Gorj, care are o pondere a restanţelor de 4,7%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO