Bănci și Asigurări

Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac: Ne învârtim într-un cerc vicios. Asigurătorii expuşi pe RCA intră în faliment, piaţa este la al 10-lea an consecutiv de pierdere

Virgil Şoncutean

Virgil Şoncutean

Autor: Claudia Medrega

19.09.2016, 00:08 746

Impunerea unui preţ de referinţă maximal nu va rezolva problema privind poliţele auto obligatorii (RCA), ci doar va prelungi criza, afirmă Virgil Şoncutean, noul CEO al Allianz-Ţiriac, susţinând că în ultima perioadă nu s-a discutat suficient despre cauze şi soluţii, ci despre efecte şi vinovaţi.

„Ne învârtim într-un cerc vicios, în care toată lumea pierde. Asigurătorii expuşi pe RCA intră în faliment, piaţa este la al 10-lea an consecutiv de pierdere - ca industrie, iar preţul a ajuns la un nivel foarte mare. Be­neficiarii poliţelor RCA sunt nemul­ţu­miţi, clienţii sunt nemulţumiţi, asigurătorii sunt nemulţumiţi. Dar, din păcate, în ultimele săptămâni nu s-a discutat suficient de­spre cauze şi soluţii. Se discută despre e­fecte şi de vinovaţi“, a spus Şoncutean la o con­ferinţă organizată de Finmedia la Predeal.

El susţine că realitatea de la care trebuie să se pornească în soluţionarea pro­ble­mei RCA trebuie bazată pe cifre, nu pe impresii sau zgomot, iar punctul de pornire ar fi frecvenţa şi seve­ritatea daunelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO