Burse - Fonduri mutuale

Brokerii de la BRK Financial Group oferă un preţ ţintă de 13,2 lei pentru acţiunile Electrica, în creştere cu 13,4%, şi recomandă „menţinere”

Brokerii de la BRK Financial Group oferă un preţ...

Autor: Eduard Ivanovici

26.10.2021, 00:00 775

BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker listat la Bursa de Valori Bucureşti, recomandă „menţinere” pentru acţiunile Electrica (EL) şi estimează un preţ ţintă de 13,2 lei, ceea ce ar implica un randament de circa 13,4% prin comparaţie cu preţul actual al acţiunilor, 11,6 lei, conform unui document publicat pe site-ul BRK.

Recomandările vin în contextul în care Electrica are în vedere modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice şi intenţionează să realizeze proiecte în piaţa M&A (fuziuni şi achiziţii). „Piaţa energiei electrice a fost liberalizată de la începutul acestui an. Piaţa de furnizare este formată din segmentul concurenţial şi din segmentul de serviciu universal (SU) şi furnizor de ultimă instanţă (FUI)“, reiese din document.

„Segmentele SU si FUI erau reprezentate de segmentul reglementat înainte de 1 ianuarie 2021. Estimăm o creştere cu 10% a cheltuielilor cu energia electrică si gaze naturale achiziţionate, pe fondul majorării preţului energiei electrice.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO