Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Acţionar surpriză la Hidroelectrica: britanicii de la M&G au investit 400 mil. lei

Bursă. Acţionar surpriză la Hidroelectrica: britanicii...

Autor: Liviu Popescu

Este prima investiţie a acestora într-o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania de administrare de investiţii M&G Investments (Municipal & General Securities Company) cu sediul în Londra, care are sub gestionare active de 330 miliarde de lire sterline (381 mld. euro), a devenit acţionar al Hidroelectrica (H2O) odată cu listarea producătorului de energie electrică la Bursa de Valori Bucureşti.

M&G Investments, cei care au lansat primul fond mutual în Europa, în anul 1931, au făcut astfel prima investiţie a lor pe piaţa de capital din România prin achiziţia a circa 3,2 milioane de acţiuni H2O, echivalentul a 0,7% din companie.

„Compania are un rol esenţial în economia României, precum şi în ceea ce priveşte tendinţa globală de decarbonizării şi a tranziţiei energetice, şi este bine poziţionată în direcţia creşteri structurale a capacităţii de energie regenerabilă, susţinute de avântul politicii UE în această direcţie“, se arată într-un raport al M&G Investments Funds.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO