Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti îşi continuă avansul de la începutul anului cu o creştere de 0,9% pe indicele principal BET. Plus 4% pe MedLife

Bursa de Valori Bucureşti îşi continuă avansul de la...
06.01.2023, 00:03 178

Indicele BET, de referinţă pentru Bursa de Valori Bucureşti, a crescut joi cu 0,87% şi a ajuns la o apreciere de 4,3% în primele şedinţe de tranzacţionare din 2023. Toţi indicii pieţei locale de capital au fost pe plus, de la 0,81% pe ROTX la 1% în cazul BETAeRO. 

Pe întreg segmentul de acţiuni de la BVB, lichiditatea a ajuns la circa 30 de milioane de lei, în uşoară scădere faţă de valoarea înregistrată în ziua precedentă. Lichiditatea acţiunilor OMV Petrom (SNP) şi Fondul Proprietatea – 11 milioane de lei – reprezintă peste o treime din suma totală de ieri. 

Per total, valoarea tranzacţiilor realizate joi cu toate instrumentele financiare a ajuns la 33,6 milioane de lei, arată datele BVB. Cea mai mare apreciere din BET a fost cea afişată de operatorul privat de sănătate MedLife (M), peste 4%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO