Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Infinity Capital Investments vinde pachetul de 51 milioane de lei la Univers Râmnicu Vâlcea

Bursă. Infinity Capital Investments vinde pachetul de 51...

Autor: Eduard Ivanovici

05.03.2024, 00:00 343

Luni, în sistemul Bursei de Valori Bucureşti a fost înregistrată o tranzacţie specială la ordin (POFAV) cu 587.519 acţiuni ale companiei Univers Râmnicu Vâlcea (simbol bursier UNVR), care se ocupă cu închirierea de spaţii comerciale, conform datelor bvb.ro.

A fost vândut astfel un pachet în valoare de 50,9 milioane de lei reprezentând 73,7% din capitalul social al emitentului listat pe piaţa secundară AeRO, la un preţ de 86,6 lei, cu 51,9% mai mare decât cel din şedinţa precedentă de la BVB. Pachetul corespunde celui deţinut de Infinity Capital Investments (INFINITY), acţionar majoritar până la anunţarea tranzacţiei.

Intenţia de vânzare a fost anunţată în urmă cu două săptămâni. Acţiunile UNVR afişează o creştere cu 62,5% în ultimul an, pe un rulaj format aproape în totalitate din tranzacţia sus menţionată.

Ieri, spre finele sesiunii, cotaţia se aprecia cu 14%, la o capitalizare de circa 52 mil. lei. Până la închiderea ediţiei ZF, cumpărătorul pachetului de 51 mil. lei nu a fost anunţat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO