Burse - Fonduri mutuale

Electroputere: Nu mai sunt actiuni disponibile la vanzare

15.06.2007, 18:33 18

Actiunile Electroputere au sarit ieri pentru a treia oara cu 15%, in conditiile in care putinele actiuni la vanzare au fost epuizate foarte repede.
La finele sedintei de joi ramasesera in piata ordine de cumparare pentru titlurile Electroputere ce cumulau 1,85% din capitalul social, la pretul de inchidere, de 0,374 lei/actiune, nivelul maxim la care aceste actiuni puteau fi transferate ieri prin intermediul Bursei. La acest nivel, capitalizarea companiei ajunge la circa 14 mil. euro.
Cresterile au fost determinate de anuntul AVAS privind castigarea licitatiei pentru privatizarea Electroputere de catre compania saudita Al-Arrab.
Alaturi de partenerii internationali, Al-Arrab intentioneaza sa dezvolte afacerile Electroputere si sa extinda domeniile unde activeaza compania romaneasca, pentru a crea o oferta de produse completa si puternica, potrivit reprezentantilor companiei.
Al-Arrab apreciaza ca achizitia Electroputere reprezinta o etapa foarte importanta a procesului de intrare pe piata romaneasca si vrea sa transforme societatea din Craiova intr-o companie de talie mondiala in productia de sisteme electrice si transporturi.
Investitorul va mentine obiectul de activitate al uzinei Electroputere, iar locomotivele produse la Craiova vor fi in mare parte exportate in tarile din zona Golfului, precum Iordania si Emiratele Arabe Unite, unde firma deruleaza proiecte de infrastructura, constructii cai ferate si material rulant in valoare de peste noua miliarde de euro.
In plus, integrarea Electroputere in reteaua companiei saudite de investitii MADA, care detine Al-Arrab, va transforma Electroputere intr-un punct de reper pe piata internationala a sistemelor electrice.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat, marti, ca oferta firmei saudite Al Arrab pentru Electroputere a fost desemnata castigatoare.
Valoarea ofertei se ridica la circa 120 de milioane de euro, jumatate din acesta suma reprezentand datoriile companiei la stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO