Burse - Fonduri mutuale

Guvernul aprobă ca Fondul Proprietatea să listeze jumătate din Salrom. Ofertă de 220 milioane de lei. Participaţia de 49% reprezintă circa 1,5% din activul net al FP

Guvernul aprobă ca Fondul Proprietatea să listeze...

Autor: Tibi Oprea

28.07.2022, 00:05 582

Guvernul României a inclus pe agenda şedinţei din 27 iulie 2022 un memorandum cu tema admiterii la tranzacţionare a acţiunilor Societăţii Naţionale a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti printr-o ofertă publică iniţială (IPO) de vânzare derulată de către Fondul Proprietatea (FP).

Anterior, în data de 5 iulie 2021, Adunarea Generală a Acţionarilor Salrom a aprobat în principiu listarea companiei la BVB printr-o ofertă publică a acţiunilor societăţii deţinute de Fond. Ca urmare a unui proces de selecţie competitiv, Fondul a selectat BRD – Groupe Société Générale ca bancă de investiţii pentru a coordona tranzacţia.

„Aprobarea este o evoluţie pozitivă, deoarece permite Fondului să îşi exploreze opţiunile cu privire la o potenţială realizare totală sau parţială a deţinerii sale în companie“, menţiona FP în raportul financiar aferent primelor trei luni din 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO