Burse - Fonduri mutuale

Ilie Carabulea: Vreau sa ajung la 40% din Carpatica

Ilie Carabulea: Vreau sa ajung la 40% din Carpatica

Click pentru imaginea intreaga

29.08.2008, 19:37 31

Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, care controleaza in nume propriu 35,82% din capitalul Bancii Comerciale Carpatica (BCC), intentioneaza sa isi consolideze pozitia pana la 40% din actiunile bancii, mizand pe o revenire a titlurilor.
"Saptamana trecuta am achizitionat actiuni BCC in valoare de 100.000 de lei, si voi mai cumpara pentru ca vreau sa imi consolidez pozitia. Vreau sa ajung pana la o detinere de 40%, pentru ca actiunile isi vor reveni", a declarat pentru ZF Ilie Carabulea.
Omul de afaceri din Sibiu controleaza impreuna cu grupul Atlassib si mai multe persoane fizice circa 60% din capitalul Carpatica. Pe Bursa, alaturi de omul de afaceri sibian, mai sunt raportati ca actionari semnificativi oamenii de afaceri Aurel Albu cu o participatie de 9,9%, Corneliu Tanase care detine 9,8% din pachetul de actiuni, Lucio Olivo cu 7,8% si Antonio Olivo cu 6,5%. Aproximativ 30% din actiuni sunt in posesia actionarilor cu participatii mai mici de 5%.
Actionarii BCC au subscris aproape 97,5 milioane de titluri din cele 100 milioane emise in cadrul majorarii de capital recent incheiata de banca. Astfel, Banca Carpatica a strans 9,75 mil. lei, reprezentand valoarea actiunilor emise, si prime de emisiune in valoare de 1,95 mil. lei. Grupul Atlassib, care controleaza 60% din capitalul bancii, a subscris 7,3 mil. lei la majorarea de capital.
"Grupul Atlassib sustine dezvoltarea bancii, anul acesta facand subscrieri in valoare de aproape 6 mil. euro in cadrul majorarilor de capital realizate anul acesta. Daca va mai fi nevoie, ne vom gandi daca mai este necesara o majorare de capital anul acesta", a continuat omul de afaceri.
In ultimul an, Carpatica a realizat trei majorari de capital, din care doua cu aporturi in numerar de la actionari si una cu actiuni gratuite.
Declinul Bursei a adus cotatiile actiunilor BCC la minime istorice, titlurile Carpatica pierzand circa 58% din valoare de la inceputul anului. Intreg sectorul financiar a inregistrat pierderi consistente, actiunile Bancii Transilvania scazand cu 45% in timp ce titlurile BRD au pierdut 40% din valoare in acest an.
"Actiunile bancii au scazut foarte puternic. Dar noi nu am pierdut mai mult decat altii, toate bancile listate la Bursa din Bucuresti au inregistrat pierderi", a adaugat Carabulea.
La ultimul pret de ieri, de 0,18 lei/actiune, capitalizarea bancii se situeaza in jurul valorii de 100 mil. euro, fata de un nivel de circa 260 mil. euro in urma cu un an.
Carpatica a incheiat primul semestru cu un profit net de 3,38 mil. lei (965.000 de euro), raportand o scadere de peste 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO