Burse - Fonduri mutuale

Indicele BET scade cu 1,16% după primele două săptămâni din septembrie, pe fondul unui început de toamnă marcat de turbulenţe în întreaga lume

Indicele BET scade cu 1,16% după primele două...

Autor: Dan Grigore Ivan

16.09.2016, 00:03 210
Prima jumătate a lunii septembrie s-a dovedit una mult mai volatilă, iar principalii indici bursieri ai lumii au resimţit din plin anxietatea ce s-a aşternut în piaţă, afişând deprecieri şi de aproape 3% în această perioadă.

Indicele BET, referinţa pieţei de capital de la Bucureşti, a coborât cu aproximativ 1,16% în primele două săptămâni din septembrie, în timp ce indicele BET-FI, ce măsoară evoluţia celor cinci SIF-uri precum şi a Fondului Proprietatea (FP), s-a depreciat cu 1,47%.

Cea mai mare scădere a fost consemnată în prima parte a lunii septembrie de către indicele BET-NG, care afişează o valoare mai mică cu 1,59% faţă de ultima zi din august.

Cea mai mare scădere dintre componentele indicelui BET a fost marcată de către compania petrolieră OMV Petrom (SNP), cu o pondere de 15,74% în indice, ale cărei acţiuni au coborât cu 2,53% în prima jumătate a lui septembrie.

În acelaşi timp, acţiunile Trans­electrica (TEL), transportatorul de energie electrică deţinut în proporţie de 58,68% de către statul român, s-au depreciat cu 2,50%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO