Burse - Fonduri mutuale

Jurnal bursier, 13 ianuarie 2023: Piaţa de capital încheie ultima zi a săptămânii cu un minus de 1%. Cea mai slabă lichiditate pe segmentul de acţiuni de anul acesta

Jurnal bursier, 13 ianuarie 2023: Piaţa de capital...

Autor: Eduard Ivanovici

13.01.2023, 18:28 328

Cu 0,76% a crescut săptămâna aceasta indicele de referinţă BET, după un declin de 1,04% în şedinţa de tranzacţionare de vineri, 13 ianuarie, potrivit Bursei de Valori Bucureşti.

Doar patru companii incluse în indice au afişat creşteri la finele sesiunii de trading de astăzi: Alro Slatina (ALR), Conpet Ploieşti (COTE), One United Properties (ONE) şi TeraPlast Bistriţa (TRP), dinamicile fiind cuprinse între 0,17% şi 1,24%.

La polul opus, Bursa de Valori Bucureşti (BVB), OMV Petrom (SNP) şi MedLife (M) au pierdut 2,3%, 2,2%, respectiv 1,6%. Sphera Franchise Group (SFG) şi Fondul Proprietatea (FP) s-au depreciat cu 1,3%, respectiv 1,2%.

Lichiditatea pe întregul segment de acţiuni al pieţei locale de capital a atins 19 milioane de lei, cea mai scăzută valoare de anul acesta. Jumătate din lichiditatea de vineri a constat în acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea şi Banca Transilvania (TLV).

BETAeRO a fost singurul indice care a afişat creştere, mai exact 1,6%. De altfel, indicele consultativ al pieţei AeRO, pepiniera segmentului principal al BVB, are cea mai bună evoluţie de la BVB în 2023 – plus 7,3%.

Locul doi este ocupat de indicele companiilor din energie şi utilităţi BET-NG, cu un avans de 5,9%. BET este pe plus cu 4,8% în aceeaşi perioadă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO