Business Hi-Tech

Analiză ZF. Marile eşecuri-fulger din industrie: investiţii de 300-400 mil. euro, de la Nokia, Lactalis, la Clariant, s-au spulberat în câţiva ani. Unele proiecte s-au închis de tot, alte proiecte au avut şansa unei reconversii, cum a fost fabrica Nokia din Cluj

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.12.2023, 00:07 1683

Exituri ca cele ale Nokia sau Lactalis, grup francez care a a renunţat la toate fabricile preluate de la Jean Valvis, au clătinat industriile în care activau şi chiar economia, având în vedere că mii de oameni au fost disponibilizaţi.

Industria românească a fost marcată în ultimul deceniu de exituri im­portante, dar cele mai răsunătoare rămân cele în care marii investitori au părăsit rapid fabricile pe care le-au construit fie cu credite sau finanţare europeană.

Exemplul Clariant, care a anunţat recent că închide după doar un an fabrica din Podari, scoate la lumină alte eşecuri ale marilor grupuri în România, eşecuri care s-au terminat cu disponibilizări masive.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO