Business Hi-Tech

Austriecii de la Wienerberger s-au apropiat de 400 mil. lei cifră de afaceri în România în 2022, primul an cu un nou CEO la conducerea companiei

Austriecii de la Wienerberger s-au apropiat de 400 mil....

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.06.2023, 21:00 246

În raportul financiar aferent primului trimestru din 2023, grupul Wienerberger precizează, prin declaraţia CEO-ului Heimo Scheuch, că „Europa de Est în mod special a traversat un regres semnificativ în construcţiile rezidenţiale”, la fel ca în cazul infrastructurii, iar „activitatea de renovare a continuat să fie la un nivel satisfăcător, mai puţin în Europa de Est“.

Producătorul austriac de cărămizi şi alte materiale pentru construcţii Wienerberger s-a apropiat anul trecut de 400 de milioane de lei cifră de afaceri pe piaţa locală după o creştere de 25% compa­rativ cu anul precedent. Anul 2022 a fost primul an în care la conducerea compa­niei s-a aflat Răzvan Boşomoiu, cel care l-a în­locuit pe Iulian Mangalagiu.

Profitul de 80,5 mil. lei înregistrat în 2022 a fost cu 24% mai mare faţă de cel din 2021, iar numărul mediu de angajaţi a fost de 332, potri­vit celor mai recente date publicate pe site-ul Ministe­rului de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO