Business Hi-Tech

Avertizare FBI: Sute de mii de oameni ar putea rămâne fără internet în iulie

Avertizare FBI: Sute de mii de oameni ar putea rămâne fără internet în iulie

Foto: Shutterstock

Autor: Mediafax

22.04.2012, 14:18 1085

Un grup internaţional de hackeri a înşelat sute de mii de oameni printr-o operaţiune în scop publicitar. Virusul introdus în computere a fost descoperit de FBI, care a instalat o reţea sigură în urmă cu câteva luni pentru a împiedica întreruperea internetului la cei înşelaţi. Totuşi, din luna iulie, această reţea va fi închisă şi singurul mod de a rămâne online pentru cei afectaţi e să apeleze la serviciile unei firme specializate.

Multe dintre victime nici nu ştiu că virusul le-a afectat computerele, deşi navigarea pe internet se desfăşoară mai greu iar antivirusul le-a fost oprit de aplicaţia introdusă de hackeri. Victimele sunt îndemnate să viziteze pagina partenerului de securitate al FBI, http://www.dcwg.org, pentru a fi informaţi dacă au computerele virusate şi să primească indicaţii despre cum să remedieze problema. După 9 iulie, ei nu vor mai putea să se conecteze la internet, informează Huffington Post.

În noiembrie 2011, FBI a demarat operaţiunea de oprire a operaţiunii hackerilor, dar a observat că se confruntă cu o nouă problemă. "Am realizat că avem o problemă pentru că dacă opream pur şi simplu operaţiunea lor şi îi trimiteam la închisoare pe vinovaţi, victimele urmau să nu mai aibă acces la internet. Omul obişnuit ar fi deschis Internet Explorer şi ar fi găsit mesajul că pagina nu poate fi găsită şi astfel ar fi crezut că nu merge internetul", a spus Tom Grasso, agent FBI.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO