Business Hi-Tech

HTC pune în umbră lansările Nokia

HTC Sensation

HTC pune în umbră lansările Nokia

Autor: Ştefan Vrabie

13.04.2011, 16:55 97

Dimensiunea provocării cu care se confuntă Nokia, cel mai mareproducător de telefoane mobile, pe piaţa smartphone-urilor, a fostsubliniată marţi, când producătorul taiwanez de smartphone-uri HTCa pus în umbră două noi modele Nokia cu un nou smartphone, scrieagenţia de presă Reuters.

HTC, al cincilea cel mai mare producător de smartphone-uri dinlume, a lansat HTC Sensation, un smartphone cu un procesor de 1.2GHz care esteimportant în special pentru servicii cum ar fi jocurile.

"În aceeaşi zi în care Nokia a lansat telefonul X7 cu procesor de 600Mhz, acesta a fost călcat în picioare delansarea telefonului HTC Sensation care are un procesor de 1.2Ghz",a declarat Ben Wood, directorul de cercetare la CCS Insight.Telefonul iPhonede la Apple folosea un procesor de 600Mhz acum doi ani. O altăproblemă pentru Nokia este aceea că de ani de zile se luptă cuplatformele iOS sau Android pentru a atrage dezvoltatori pentrudezvoltarea de noi aplicaţii. Nokia are o fabrică în România, înjudeţul Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO