Business Hi-Tech

Samsung Galaxy Note Pro 12.2 - tableta gigant pentru devoratorii de filme şi jocuri de Android

Samsung Galaxy Note Pro 12.2 - tableta gigant pentru...

Autor: Aurelian Mihai

07.07.2014, 09:47 854

Apărând ca o variantă supradimensionată a modelului Galaxy Note 10.1 (ediţia din 2014), tableta Galaxy Note Pro 12.2 plusează cu un ecran şi mai spaţios, respectiv difuzoare stereo dispuse pe orizontală. Ajutat cu un stylus performant şi bundle generos de aplicaţii, noul model Samsung pare o alegere interesantă pentru cei aflaţi în căutarea unei tablete cu ecran suficient de mare pentru a ţine locul unui laptop. Dar oare cât de mare poate deveni o tabletă înainte ca dimensiunile fizice şi greutatea construcţiei să anuleze avantajele avute în faţa laptopurilor tradiţionale?

Dotări şi experienţa în utilizare

Galaxy Note Pro 12.2 se prezintă cu acelaşi design întâlnit şi la ultima versiune a tabletei Galaxy Note 10.1, respectiv spate acoperit cu plastic alb imitând pielea naturală şi margini cu aspect de metal şlefuit. În ciuda folosirii unui ecran cu suprafaţă generoasă protejat cu scut Gorilla Glass, respectiv acumulator de 9500mAh, tableta rezultată măsoară doar 8mm grosime şi 753 grame. Totuşi, plasticul uşor folosit la un dispozitiv atât de lung şi subţire îşi arată limitele, tableta flexând vizibil chiar şi la apăsări uşoare, motiv pentru care nu o pot recomanda ca accesoriu de purtat prin vacanţe, cu siguranţă nu transportat cu bagajele pentru cala avionului.

Ecranul cu rezoluţie 2560x1600 este încadrat cu o ramă de lăţime potrivită, cât să putem sprijini degetele fără să activăm din greşeală suprafaţa touch. Difuzoarele orientate în lateral sunt poziţionate suficient de sus cât să nu fie acoperite în timp ce ţinem tableta în poziţie orizontală, separaţia de aproape 30cm oferind în schimb un efect stereo de bună calitate. Profitând de carcasa cu dimensiuni apropiate unui laptop din categoria ultrabook, difuzoarele supradimensionate oferă audiţie la calitate peste nivelul întâlnit de obicei la tablete, reducând nevoia pentru folosirea setului de căşti.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO