Business Hi-Tech

Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM: După Bucureşti, vom reglementa accesul la reţelele municipale de comunicaţii din Sibiu şi Timişoara

Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM: În maximum o săptămână vom propune tarifele pentru Netcity din Bucureşti

Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM: În maximum o săptămână vom propune tarifele pentru Netcity din Bucureşti

Autor: Adrian Seceleanu

28.09.2018, 00:05 766

Reducerea tarifelor de interconectare este blocată de Curtea de Conturi, care nu permite arbitrului telecom să cumpere serviciile unui consultant extern.

Autoritatea Naţională de Regle­mentare în Comunicaţii (ANCOM) are în plan să reglementeze condiţiile teh­nice şi tarifele de acces la reţelele de comu­nicaţii dezvoltate de munici­pa­lităţile din Sibiu şi Timişoara, a de­cla­rat pre­şe­din­tele insti­tu­ţiei, Sorin Grin­dea­nu, la au­die­rile din cadrul Comisiei pentru tehno­logia in­for­ma­ţiei din cadrul Camerei De­pu­taţilor. Elaborarea documentaţiei pentru cele două oraşe va fi demarată după fina­lizarea dosarului pentru re­ţeaua subterană Netcity din Bucureşti.

„Este arzătoare problema (Netcity din Bucureşti – n. red.). Colegii mei de la reglementare lucrează la aceste tarife. Eu spun că în câteva zile vom putea să prezentăm spre dezabatere publică aceste tarife. În maximum o săp­tă­mână vom propune tarifele pentru Netcity. Urmează Sibiu şi Timi­şoara“, a declarat preşedintele ANCOM.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO