Business Hi-Tech

Vânzările de echipamente electro-IT s-au apropiat de 900 mil. euro în S1, plus 10%

Vânzările de echipamente electro-IT s-au apropiat de...

Autor: Ioana Nita

11.08.2015, 00:08 72

Smartphone-urile şi electrocasnicele mari au fost cele care au susţinut creşterea pieţei.

Piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată din România a crescut în prima jumătate a acestui an cu circa 10% faţă de aceeaşi perioadă din 2014, la 894 milioane de euro, avansul fiind susţinut de vânzările mai mari de smartphone-uri şi electrocasnice mari (frigidere, maşini de spălat, plite şi cuptoare electrice etc.), potrivit studiului Temax realizat de subsidiara locală a companiei germane de cercetare de piaţă GfK.

Vânzările din sectorul telecom - tele­foa­ne mobile au înregistrat cea mai mare creştere în primele şase luni din 2015, fiind cu 16% mai mari comparativ cu perioada ia­nua­rie-iunie din 2014. Astfel, sectorul te­le­com a ajuns la 279 de milioane de euro, cele mai vândute produse fiind smartphone-urile. Acestea au avut o evoluţie explozivă în ultimii 4-5 ani, anul trecut pe plan local comer­cializându-se peste 2,5 mil. smartphone-uri în valoare de 500 mil. euro.

Pe locul doi în topul sectoarelor care au contribuit la creşterea pieţei bunurilor de folosinţă îndelungată a fost cel al electrocasnicelor mari, vânzările avansând cu peste 15% în primul semestru, la 175 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO