Business Internaţional

Ambasadorul palestinian rănit la Praga a decedat

Ambasadorul palestinian rănit la Praga a decedat

Autor: Iuliana Enache

01.01.2014, 20:36 973

"Cu regret, confirmăm această informaţie furnizată de serviciile de urgenţă", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Andrea Zoulova.

Ambasadorul palestinian la Praga, Jamal Al Jamal, a fost grav rănit în urma unei explozii produse miercuri la prânz în apartamentul său din capitala cehă.

Potrivit site-ului www.novinky.cz, care citează surse din cadrul poliţiei, diplomatul palestinian s-a rănit probabil în urma "manipulării imprudente a unui explozibil periculos".

Reşedinţa ambasadorului palestinian se află într-o clădire nou construită din cartierul Suchdol, situat în nord-vestul capitalei cehe.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei, Nabil el Fahel, a declarat pentru postul de radio public ceh CRo că toată familia ambasadorului se afla în apartament în momentul exploziei.

"O femeie în vârstă de 52 de ani a primit îngrijri la faţa locului după ce s-a intoxicat cu fum, după care a fost spitalizată, în stare de şoc", a adăugat Ernestova.

Jamal Al Jamal a preluat oficial funcţia de ambasador la Praga în octombrie.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili originea exploziei.

"Este o reşedinţă mare cu două etaje. Avem nevoie de mai mult timp", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Andrea Zoulova.

Deflagraţia ar fi fost provocată de un sistem de alarmă antifurt în momentul în care diplomatul a deschis un seif în apartament, potrivit presei locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO