Business Internaţional

Donald Trump, pe cale să genereze „conflicte internaţionale"

Donald Trump, pe cale să genereze „conflicte...

Autor: Mihai Draghici

09.08.2016, 21:54 574

Donald Trump riscă, dacă va deveni preşedinte al Statelor Unite, să transforme lumea într-un loc "mai periculos", valorile lui reprezentând un pericol inclusiv pentru Partidul Republican, atrage atenţia senatorul republican Susan Collins, citată de CNN.

"În opinia mea, Donald Trump ar transforma o lume deja periculoasă într-un spaţiu şi mai periculos", a declarat Susan Collins.

"Mă tem că tendinţa lui Donald Trump de a avea izbucniri şi remarcile neinformate vor conduce la escaladarea evenimentelor periculoase şi la scăparea situaţiilor de sub control, în contextul în care lumea este deja măcinată de conflicte. Aceasta este o problemă reală", a adăugat senatorul republican.

Susan Collins a explicat că a decis să nu îl susţină pe Donald Trump imediat după disputa pe care candidatul republican la funcţia de preşedinte al SUA a avut-o cu părinţii militarului musulman decedat în conflictul din Irak.

Donald Trump şi-a atras critici vehemente din cauza polemicilor cu familia musulmană a militarului Humayun Khan, decedat în confruntările din Irak în anul 2004. Părinţii lui Khan au criticat abordarea lui Donald Trump faţă de musulmani, catalogându-l "total nepotrivit" pentru a fi preşedinte al SUA. Trump a reacţionat insinuând că mama militarului, Ghazala, nu ar fi discutat prea mult în timpul unei dezbateri pentru că regulile musulmane i-ar interzice să vorbească în public. Femeia a argumentat că nu a putut vorbi de durere despre memoria fiului său. Numeroşi lideri republicani l-au criticat pe Donald Trump, dar au anunţat că susţin în continuare candidatura lui la funcţia de preşedinte.

"Este vorba de părinţi care şi-au pierdut fiul în războiul din Irak, iar Donald Trump nu a avut niciun fel de empatie sau compasiune pentru această pierdere teribilă, criticându-i şi criticând religia lor; pentru mine, aceasta a fost picătura care a umplut paharul", a subliniat Susan Collins.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO