Business Internaţional

Finalul unei ere: Abilio Diniz, figură cheie din istoria supermaketurilor, a încetat din viaţă la 87 de ani. Acesta era al doilea cel mai mare acţionar al Carrefour deţinând 8,83%

Finalul unei ere: Abilio Diniz, figură cheie din istoria...

Autor: Valeriu Dănilă

19.02.2024, 18:12 191

 brazilian Abilio Diniz, fondatorul unui imperiu în industria supermarketurilor, a murit sâmbătă la Sao Paulo, scrie Reuters. Acesta avea 87 de ani.

Diniz a jucat un rol esenţial în istoria retailului brazilian, ocupând până recent funcţia de vice-preşedinte al Carrefour Brazilia.

Începând cu 2015, Abilio Diniz a devenit al doilea cel mai important acţionar al grupului Carrefour, deţinând 8,83% din comapnie la finalul anului 2022.

La sfârşitul anilor 1950, el a co-fondat Pao de Acucar care a devenit cel mai mare lanţ de supermarketuri din ţară. După o serie de fuziuni şi achiziţii, acesta a predat controlul companiei către France's Casino în 2012. Diniz a rămas în firmă până în 2013, când a preluat funcţia de preşedinte al procesatorului de alimente BRF.

Anul trecut, Forbes i-a estimat averea la 2,4 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO