Business Internaţional

Grecia: Decizia Moody's de a retrograda ratingul suveran este "total nejustificată"

07.03.2011, 15:33 26

Autorităţile elene apreciază ca "total nejustificată" deciziaagenţiei de evaluare financiară Moody's de a reduce cu trei treptecalificativul suveran al Greciei, considerând că această acţiune nureflectă situaţia reală a economiei, transmite AFP.

"Retrogradarea ratingului anunţată de Moody's este totalnejustificată, deoarece nu reflectă o evaluare obiectivă şiechilibrată a condiţiilor actuale cărora Grecia le face faţă", searată într-un comunicat al ministerului elen de Finanţe.

Agenţia a coborât cu trei trepte, de la "Ba1" la "B1" ratingulGreciei, cu perspectivă negativă, anunţând că decizia reflectădificultăţile economice persistente şi riscul ca statul să intre înincapacitate de plată după 2013.

"Moody's îşi orientează analiza exclusiv asupra riscurilor",notează ministerul, menţionând că agenţia nu include în evaluareefectele pozitive pe care le au pentru economie programeleguvernamentale de consolidare a finanţelor şi de reformestructurale.

Autorităţile subliniază că Moody's ignoră angajamentele asumatede statele din zona euro de a sprijini ţările care au dificultăţiîn a se finanţa de pe pieţele de capital, precum Grecia şiIrlanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO