Business Internaţional

Guvernul japonez trece la măsuri extreme: Autorităţile de la Tokyo le cer companiilor să se asigure că cel puţin 70% din angajaţi lucrează de acasă

Guvernul japonez trece la măsuri extreme: Autorităţile...

Autor: Eduard Ivanovici

01.08.2020, 07:51 284

Guvernul japonez le cere business-urilor să se asigure că cel puţin 70% din forţa totală de muncă lucrează de acasă, conform The Japan Times.

În ciuda numărului relativ mic de cazuri cu COVID-19 înregistrate pe teritoriul ţării (31.000 de infecţii şi aproape 1.000 de decese), autorităţile nipone au abordat extrem de serios problema pandemiei. De asemenea, guvernul le-a cerut companiilor să evite sub orice formă adunările, incluzând aici petrecerile, a declarat Yasutoshi Nishimura, ministrul responsabil pentru revitalizarea economică.

Miercuri, 29 iulie, Japonia a înregistrat pentru prima dată o creştere zilnică de 1.000 de cazuri, în timp ce capitala Tokyo a raportat pentru a doua zi consecutivă peste 200 de infecţii.

Criza generată de coronavirus a reuşit să lovească extrem de puternic economia japoneză, a treia la nivel mondial, aruncând ţara în prima recesiune din 2015 încoace. În plus, exporturile Japoniei au scăzut pentru a nouăsprezecea lună consecutivă în iunie ca urmare a impactului generat de pandemia de COVID-19, însă comerţul cu China a oferit semne de recuperare.

Astfel, exporturile au scăzut în iunie cu 26,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce înregistraseră un declin de 28,3% în mai.

Săptămâna trecută, Coreea de Sud – a patra economie a Asiei – a intrat oficial în recesiune după ce produsul intern brut a scăzut cu 2,9% în T2 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fapt ce reprezintă cel mai mare declin din ultimii 22 de ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO