Business Internaţional

Marea Britanie ia măsuri: Echipamentele de supraveghere fabricate în China vor fi îndepărtate de pe clădirile britanice

Marea Britanie ia măsuri: Echipamentele de supraveghere...

Autor: Petru Mazilu

07.06.2023, 11:49 89

Autorităţile din Marea Britanie vor îndepărta echipamentele de supraveghere fabricate în China de pe clădirile guvernamentale. Măsura are legătură cu preocupările britanicilor privind tehnica de spionaj a chinezilor.

Autorităţile din Marea Britanie au anunţat că vor îndepărta toate echipamentele de supraveghere fabricate în China pentru a întări securitatea naţională, potrivit Reuters.

China este considerată de britanici cea mai mare provocare mondială la adresa securităţii şi prosperităţii. De aceea, guvernul Marii Britanii a cerut anul trecut instituţiilor subordonate să nu mai instaleze camere de supraveghere fabricate în China.

În prezent, britanicii propun înăsprirea regulilor de achiziţii publice.

„Ne vom angaja să publicăm un calendar pentru îndepărtarea echipamentelor de supraveghere produse de companii care fac obiectul Legii naţionale de informaţii din China”, au anunţat reprezentanţii guvernului.

Parlamentarii britanici au cerut interzicerea vânzării şi utilizării camerelor de securitate fabricate de Hikvision şi Dahua, două firme chinezeşti deţinute parţial de stat, din cauza temerilor legate de confidenţialitate. Solicitarea a fost criticată de partea chineză.

„Considerăm că posibila acţiune a guvernului britanic este o nouă intensificare a tensiunilor geopolitice tot mai mari exprimate prin interdicţii tehnologice, care nu are nicio legătură cu securitatea produselor Hikvision", a anunţat compania din China.

Şi autorităţile de la Beijing au declarat că „se opun cu fermitate" exagerării conceptului de securitate naţională pentru a suprima întreprinderile chineze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO