Business Internaţional

Moscova va înlocui software-urile SUA, printre care Microsoft, Oracle şi SAP, cu programe ruseşti

Moscova va înlocui software-urile SUA, printre care...

Autor: Ştefan Stan

27.09.2016, 16:51 349

Primăria va înlocui Exchange Server-ul de la Microsoft, precum şi Outlook în peste 6.000 de computer pentru început, cu un sistem de e-mail numit MyOffice Mail, care ar urma să fie instalat de operatorul telecom Rostelecom PJSC, potrivit lui Artem Yermolaev, Head of IT din Moscova.

Noul software este dezvoltat de compania rusească New Cloud Technologies, ar putea ajunge să fie instalat pe 600.000 de computer şi ar putea înlocui Windowsul şi aplicaţiile Office.

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut instituţiilor statului să se distanţeze de software-urile americane în condiţiile în care tensiunile geopolitice au stârnit un nou val de îngrijorări legate de securitate şi de dependenţa tehnologică de Statele Unite. Mai multe firme americane au oprit furnizarea de servicii plătite în Crimeea după anexarea regiunii la Rusia.

Instituţiile guvernamentale ruseşti cheltuie în jur de 300 de milioane de dolari pe an pe software-uri străine, potrivit ministrului Comunicaţiilor Nokolay Nikiforov.

Ministerul a dezvoltat o listă de software-uri ruseşti pe care companiile unde statul este acţionar principal ar urma să le folosească după eliminarea produselor Microsoft, SAP şi Oracle din instituţiile publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO