Business Internaţional

Se strâng taberele: Iranul a condamnat atacul american din Siria, Marea Britanie şi Australia şi-au oferit sprijinul SUA

Se strâng taberele: Iranul a condamnat atacul american...

Autor: Olimpia Nicolae

07.04.2017, 09:39 748

”Iranul condamnă orice fel de asemenea atacuri unilaterale. Asemenea măsuri vor consolida teroriştii din Siria şi vor complica situaţia din Siria şi din regiune”, a declarat Bahran Qasemi, ministrul iranian de Externe, citat de agenţia de ştiri ISNA.

Marea Britanie însă şi-a oferit sprijinul Statelor Unite: ”Guvernul britanic susţine acţiunile SUA şi credem că acesta a fost un răspuns adecvat în faţa atacului barbar cu arme chimice lansat de regimul sirian şi are scopul de a împiedica viitoare atacuri”, a afirmat un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra.

Potrivit premierului australian ”atacurile au transmis un important mesaj vital că lumea nu va tolera folosirea armelor chimice”.

Turnball a adăugat că acţiunea militară nu a fost destinată să răstoarne regimul Assad, deşi folosirea armelor chimice ”ridică întrebarea dacă Assad poate avea vreun rol în orice tip de soluţie sau acord”.

”Retribuţia a fost una proporţionată şi a fost una rapidă. Australia susţine SUA”, a mai spus Turnball.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO