Business Internaţional

Şeful Armatei ucrainene şi ministrul Apărării, vizită în apropierea liniei de front

Şeful Armatei ucrainene şi ministrul Apărării,...

Autor: Laura Buciu

25.02.2024, 13:03 27

Şeful armatei ucrainene, Oleksandr Syrskyi, şi ministrul apărării, Rustem Umerov, au vizitat posturi de comandă din apropierea liniei de front pentru a analiza câmpul de luptă şi pentru a consolida apărarea, a declarat duminică generalul de rang înalt, citat de Reuters.

Armata Kievului se luptă să ţină piept forţelor ruseşti de-a lungul liniei de front în timp ce invazia la scară largă a Moscovei trece de doi ani.

„Am analizat în detaliu situaţia actuală şi am discutat despre paşii necesari în continuare, în primul rând protecţia trupelor împotriva dronelor şi a loviturilor cu bombe aeriene, precum şi întărirea anumitor zone ale frontului”, a postat Syrskyi pe Telegram, împreună cu imagini cu el şi Umerov întâlnindu-se cu comandanţii.

Syrskyi, care nu a precizat când a avut loc vizita, a adăugat că „situaţia este complexă şi necesită o monitorizare constantă”.

Forţele ruseşti au capturat săptămâna trecută oraşul strategic Avdiivka din estul Ucrainei, după un asalt care a durat luni de zile, şi fac presiuni asupra altor câteva zone de-a lungul liniei frontului, spun autorităţile ucrainene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO