Business Internaţional

Tensiunile escaladează: Taiwanul a tras cu rachete de semnalizare pentru a alunga dronele inamice

Tensiunile escaladează: Taiwanul a tras cu rachete de...

Autor: Alexandru Stan

04.08.2022, 08:24 71

Taiwanul a tras cu rachete de semnalizare în noaptea de miercuri spre joi pentru a alunga dronele inamice din apropierea insulelor periferice.

Ministerul apărării din Taiwan a declarat joi că aeronave neidentificate fără pilot, probabil drone chinezeşti, au zburat miercuri noaptea deasupra zonei insulelor Kinmen, care se află chiar în largul coastei de sud-est a Chinei, şi că a tras rachete pentru a le alunga.

Un înalt oficial militar din insulele Kinmen din Taiwan a adăugat că situaţia este „normală” pe insule, inclusiv nivelul de alertă militară.

Generalul-maior Chang Zone-sung a declarat pentru Reuters că dronele inamice au venit în perechi şi au zburat deasupra zonei Kinmen de două ori miercuri seara.

„Am tras imediat cu rachete de semnalizare pentru a da avertismente şi pentru a le alunga. După aceea, s-au întors. Au intrat în zona noastră restrânsă şi de aceea le-am dispersat. Avem o procedură de operare standard. Vom riposta dacă vor intra”, a declarat generalul, adăugând că nivelul de alertă a rămas „normal”.

Chang crede că dronele au fost trimise să adune informaţii despre desfăşurarea securităţii Taiwanului în insulele sale periferice.

Săptămâna trecută, armata taiwaneză a mai tras rachete de semnalizare pentru a alunga o dronă chineză care zbura în arhipelagul Matsu din largul coastei provinciei chineze Fujian, a declarat ministerul Apărării din Taiwan.

De asemenea, Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că site-ul său web a suferit atacuri cibernetice. Site-ul s-a oprit temporar joi, reprezentanţii ministerului adăugând că lucrează îndeaproape cu alte autorităţi pentru a spori securitatea cibernetică pe măsură ce tensiunile cu China cresc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO