Business Internaţional

Un tânăr irakian refugiat în SUA a fost debarcat din avion pentru că a vorbit în limba arabă

Un tânăr irakian refugiat în SUA a fost debarcat din...

Autor: Raluca Manga

18.04.2016, 13:26 137

Un tânăr irakian refugiat în Statele Unite a fost debarcat dintr-un avion care efectua o cursă între oraşele Los Angeles şi Oakland pentru că a vorbit în limba arabă, informează Le Figaro, citând informaţii publicate de New York Times.

Khairuldeen Makhzoomi, student la Universitatea Berkeley, îi spunea la telefon unchiului său că a asistat la o conferinţă de presă la care a participat Ban Ki Moon, secretarul general al ONU.

O pasageră aşezată în apropiere de acesta l-a auzit vorbind în limba arabă şi s-a speriat. Crezând că acesta lansează ameninţări, ea a anunţat echipajul.

Tânărul de 26 de ani şi-a dat seama imediat că atrăgea atenţia şi a decis să încheie conversaţia telefonică. El a încheiat apelul folosind formula obişnuită "incha’allah", care înseamnă "aşa să dea Dumnezeu".

Tânărul a fost condus afară de un însoţitor de bord care vorbea în limba arabă şi care i-a cerut să se justifice. Cei doi au început apoi o dezbatere despre islamofobie şi în final, tânărului i s-a interzis să urce din nou la bordul avionului.

După ce a fost interogat de agenţii federali, studentul a fost eliberat şi i s-a restituit contravaloarea biletului de avion.

Compania Southwest Airlines a condamnat "discriminările de tot felul" şi i-a cerut scuze bărbatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO