Companii

Adrian Ionascu este executivul care va conduce afacerile lui Iordache pe transport aerian low-cost

Adrian Ionascu este executivul care va conduce afacerile lui Iordache pe transport aerian low-cost

Adrian Ionascu, absolvent de Executive MBA la ASEBUSS Bucuresti, are o experienta de peste 20 de ani in aviatie

27.05.2009, 15:47 235

Adrian Ionascu, 54 de ani, va prelua de la 1 iunie conducerea operatiunilor companiei low-cost Blue Air, dupa ce Gheorghe Racaru a fost promovat la conducerea departamentului de dezvoltare al grupului de firme controlat de omul de afaceri Nelu Iordache, grup din care face parte si operatorul aerian.

Absolvent de Executive MBA la ASEBUSS Bucuresti, Ionascu are o experienta de peste 20 de ani in aviatie. Daca Racaru a debutat in aviatie mai intai ca pilot, Adrian Ionascu a activat pe partea de servicii tehnice pentru avioane. Insa la fel ca si in cazul lui Racaru, noul director general al Blue Air si-a inceput activitatea in compania de linie regulata Tarom, inca din 1985. Timp de 10 ani, din 1997, el a fost sef serviciu contracte tehnice al transportatorului aerian national. "Cred in conceptul de low-cost, iar competitia pe piata este acerba. Competitorul nostru nu este compania nationala, sunt cei de la Wizz Air. Speram sa ne mentinem ca lideri de piata anul acesta", a declarat Ionascu.
Noul director al companiei aeriene, absolvent de aviatie la Institutul Politehnic Bucuresti, a intrat in compania Blue Air in anul 2007.
Desi Racaru va renunta in cateva zile la functia de director general al Blue Air, el continua sa ofere informatii legate de activitatea operatorului. "Piata aeriana a scazut la cursele de linie, insa operatorii low-cost au inregistrat cresteri. Numarul de pasageri ai Blue Air a crescut in aprilie cu 72% fata de aceeasi perioada a anului trecut", a spus el.
Daca la sfarsitul anului trecut reprezentantii companiei au estimat ca in 2009 vor avea 1,5 milioane de pasageri, fata de 1,1 milioane in 2008, acum spera sa ajunga la 1,7 milioane de pasageri. "Avand in vedere cresterile din primele trei-patru luni anul acesta, ne-am revizuit estimarile", a completat el.
Operatorul aerian, cu afaceri de 120 mil. euro in 2008, are o flota de opt aeronave, urmand sa o completeze cu inca un aparat pana la sfarsitul anului.
"In 2010 vrem sa operam zece aeronave, iar intr-un interval de cinci ani speram sa ne dublam flota", a precizat Racaru.
Racaru a mai adaugat ca inca nu a fost ales un nume pentru grupul de firme detinut de Nelu Iordache si ca s-a inceput deja reorganizarea lor. Holdingul lui Iordache va include pe langa Blue Air, firma de constructii Romstrade, o ferma de pomi fructiferi la Adunatii Copaceni, un business in domeniul energiei eoliene. Racaru a mai spus ca este posibil ca grupul de firme controlat de Nelu Iordache sa investeasca intr-un hotel in unul dintre orasele din provincie, insa deocamdata nu exista un proiect concret in acest sens.
 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO