Companii

Aeroportul din Iaşi estimează pentru 2019 un trafic de 1,4 milioane de pasageri

Aeroportul din Iaşi estimează pentru 2019 un trafic de...

Autor: Laurentiu Cotu

14.03.2019, 00:05 408
Aeroportul Internaţional Iaşi, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi, estimează că va fi tranzitat în acest an de 1,4 milioane de pasageri, în creştere cu peste 15% faţă de anul 2018, conform calculelor ZF pe baza datelor furnizate de reprezentanţii aeroportului din Iaşi.

 „Dezvoltarea economică a regiunii a determinat o creştere firească a traficului pe aeroportul nostru, un aport important avându-l şi gradul de încărcare mai mare pe fiecare aeronavă ce operează la Iaşi. Pentru finalul acestui an, prognoza de trafic este de 1,4 milioane de călători, depăşind astfel estimările specialiştilor care prevedeau că aeroportul Iaşi va ajunge la un milion de pasageri abia după 2020, cifră atinsă deja în urmă cu doi ani. Fiecare lună de vară va consemna aproximativ 150.000 de pasageri, iar pentru perioada rece prognozăm că fluxul lunar nu va scădea sub pragul de 100.000 de oameni“, a declarat Cătălin Bulgariu, director general al Aeroportului International Iaşi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO