Companii

Ambalajele pentru Friesland si Danone au dus afacerile Greiner la 19 mil. euro

20.02.2007, 19:17 110

Grupul de firme Greiner din Sibiu, unul dintre cei mai importanti producatori de ambalaje de pe piata locala, estimeaza in acest an o crestere de 10% a cifrei de afaceri, pana la 21 de milioane de euro.
Greiner Packaging si Thrace Greiner Packaging, cele doua companii membre ale grupului, au raportat anul trecut o cifra de afaceri cumulata de 18,9 mil. euro. Datele furnizate de grupul de firme arata ca Greiner Packaging a inregistrat o crestere de 25% a cifrei de afaceri, comparativ cu 2005, pana la 10,8 milioane de euro. Pe de alta parte, afacerile Thrace Greiner Packaging
s-au majorat cu aproape 31%, pana la 8,1 mil. de euro. Rezultatele financiare pe anul trecut arata o depasire a estimarilor initiale cu 900.000 de euro.
"Afacerile au crescut si datorita preluarii portofoliului de ambalaje ale Danone, Friesland, inclusiv Napolact. Un alt factor al cresterii afacerilor a fost majorarea exporturilor in Serbia, Ucraina, Bulgaria", a declarat Lucian Ocos, sales manager la Greiner Packaging.
Greiner Packaging si-a bugetat pentru acest an investitii de 1,3 milioane de euro in achizitia de utilaje pentru majorarea capacitatilor de productie. Potrivit planului de investitii, firma si-a propus sa cumpere in 2007 trei dispozitive de ambalare automata la termoformare, matrite si insertii destinate pietei paharelor de baut de unica folosinta si pietei paharelor pentru inghetata, doua utilaje pentru decorare sleeve si un dispozitiv auxiliar pentru marirea productivitatii la folia pentru capace. "Vrem sa realizam in 2008 si in anii care urmeaza investitiile pe care ni le dicteaza evolutia pietei", precizeaza Lucian Ocos. Greiner Packaging si-a mentinut acelasi numar de angajati in 2006, ca si in 2005, adica 150.
Lucian Ocos estimeaza in acest an o crestere de aproape 11% a vanzarilor Greiner Packaging, pana la 12,1 milioane de euro si anunta o crestere, mai mica a afacerilor firmei Thrace Greiner Packaging, de circa 9%, pana la 8,9 milioane de euro.
Desi vanzarile Greiner Packaging, care realizeaza 60% din cifra de afaceri a grupului, au inregistrat cresteri de 25% anul trecut, profitul inregistrat de companie a ramas egal cu cel din 2005, adica circa un milion de euro.
Lucian Ocos explica stagnarea profitului prin cresterea preturilor la materia prima, marirea costurilor energetice si de transport, dar si prin eforturile de retehnologizare. De asemenea, potrivit lui Ocos, evolutia profitului firmei principale a grupului a fost afectata de cresterea costului fortei de munca si de intensificarea concurentei.
Greiner Packaging s-a infiintat in 1997, in urma unui parteneriat romano-austriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO