Companii

Ancuţa-Felicia Dunca, vicepreşedintele ACROPO, autoritatea care va autoriza eolinele din Marea Neagră: Cei 3.000 MW ne dorim să fie împărţiţi între trei operatori, fiecare cu 1.000 MW

Ancuţa-Felicia Dunca, vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al ACROPO

Ancuţa-Felicia Dunca, vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al ACROPO

Autor: Roxana Petrescu

21.07.2023, 00:07 906

Dezvoltarea eolienelor în Marea Neagră este următorul pariu energetic major offshore pe care România îl face după deblocarea investiţiilor în gazul din adâncurile mării. Intenţia este de a dezvolta până în 2035 circa 3.000 MW în eoliene, investiţii care s-ar putea ridica la 6 mld. euro.

„Intenţia este ca cei 3.000 MW să fie împărţiţi în mod egal între trei operatori, aceasta fiind o recomandare a Băncii Mondiale“, a precizat Ancuţa-Felicia Dunca, cea care a preluat anul trecut funcţia de vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al ACROPO (Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră), instituţie cheie în dezvoltarea potenţialului energetic al Mării Negre. Înainte de a prelua funcţia de vicepreşedinte al ACROPO, Ancuţa-Felicia Dunca a fost expert în cadrul serviciului juridic al Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Anterior, ea a ocupat funcţia de consilier juridic în cadrul companiei Phoenicia Express, companie deţinută de omul de afaceri Mohammad Murad. „Ocup o funcţie de demnitate publică, iar legilaţia în vigoare nu cere o calificare în domeniu pentru funcţia de conducere. Sunt jurist de profesie, iar obiectivele noastre la ACROPO coincid cu cele asumate în programul de guvernare“, a mai spus Ancuţa-Felicia Dunca.

ACROPO este condusă de Robert Eugeniu Ciocioi, numit tot anul trecut, cu zero experienţă în domeniu, el fiind acţionar într-un un business cu mobilă, Ciro Alpin, cu afaceri de 0 lei anul trecut şi cu sediu într-un apartament de bloc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO