Companii

Ansamblul rezidential Odyssea, impartit in trei etape, dupa vanzari de un apartament lunar

Ansamblul rezidential Odyssea, impartit in trei etape, dupa vanzari de un apartament lunar

Pentru a stimula ritmul vanzarilor dezvoltatorii au schimbat oferta de preturi, care pornea de la 1.500 de euro/metrul patrat plus TVA

25.06.2009, 16:22 181

Ansamblul de locuinte Odyssea Residential, dezvoltat de companiile Caterata si Profit Building in zona Sisesti din nord-vestul Capitalei, va cuprinde intr-o prima faza doar doua blocuri formate din 50 de apartamente, dintr-un total de sase cladiri cu 156 de locuinte, anuntate la momentul lansarii proiectului, in luna martie.

Profit Building si Caterata, companie detinuta de fondul austriac de investitii Immoeast si firma israeliana New Horizon, au vandut pana in prezent 20% din prima etapa a proiectului, respectiv zece unitati intr-un Proiectul cuprinde apartamente cu doua camere, avand suprafete de la 60 de metri patrati si terase de opt metri patrati, dar si apartamente cu trei si patru camereinterval de noua luni, de la lansarea ansamblului rezidential.
"Suntem in grafic cu livrarea apartamentelor care va avea loc asa cum am promis cumparatorilor, in aprilie 2010. 20% din apartamentele complexului Odyssea au fost precontractate", au declarat reprezentantii companiilor dezvoltatoare.
Pentru a stimula ritmul vanzarilor dezvoltatorii au schimbat oferta de preturi, care pornea de la 1.500 de euro/metrul patrat plus TVA.
"Pretul a ramas la 1500 de euro/metrul patrat, insa putem modifica acest lucru in incercarea noastra de a ne adapta la mersul pietei. Oferim un discount de 100 de euro/metrul patrat, asistenta financiara gratuita si bucatarii complet utilate cu scopul de a face oferta cat mai accesibila", au mai declarat reprezentantii dezvoltatorului.
Proiectul cuprinde apartamente cu doua camere, avand suprafete de la 60 de metri patrati si terase de opt metri patrati, dar si apartamente cu trei si patru camere, care pot ajunge la o suprafata de 125 de metri patrati, cu terase de 112 metri patrati.
Dezvoltarea proiectului este finantata si printr-un credit de la Alpha Bank, in timp ce firma de constructii este Danya Cebus, antreprenorul general al mallului AFI Palace Cotroceni Mega Mall.
Reprezentantii dezvoltatorului erau constienti in toamna, la momentul lansarii proiectului Odyssea, de faptul ca nu este un moment bun pentru investitii in piata rezidentiala, dar sperau ca perioada de criza sa fie cat mai scurta, astfel ca pana la finalizarea proiectului sa prinda noul val de crestere a pietei.
Dezvoltatorii acestui proiect detin si alte terenuri de zeci de hectare in Bucuresti si in tara, in orase precum Ploiesti, Constanta, Satu Mare sau Brasov.
"Caterata are in continuare in vedere acest plan (inceperea constructiei la ansamblurile din Cernica si Piatra Neamt - n.r.), precum si devoltarea unui alt proiect in Snagov. Incercam sa ne adapatam conditiilor de piata", au mai spus reprezentatii Caterata, fara a mentiona cand ar putea incepe lucrarile la alte proiecte sau la cea de-a doua etapa din Odyssea Residential.
Dezvoltatorii din piata rezidentiala traverseaza o perioada in care cumparatorii se numara pe degetele de la o mana. Din acest motiv, numeroase santiere au fost blocate, in timp ce la alte proiecte inceperea lucrarilor este amanata pe termen nedeterminat.
Primul ajutor dat de Guvern - reducerea TVA la 5% pentru locuintele cu un pret mai mic de 380.000 de lei nu a avut efectul scontat in piata. In prezent, sperantele a numerosi dezvoltatori se leaga de programul "Prima casa", care insa se adreseaza tot locuintelor pentru persoanele cu venituri medii, tinand cont de plafonul maxim de 60.000 de euro pentru garantarea creditelor ipotecare de catre stat.
 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO