Companii

Ce impact are în România preluarea internaţională de 1 mld. euro a Affidea de către grupul de investiţii GBL?

Ce impact are în România preluarea internaţională de...

Autor: Georgiana Mihalache

20.04.2022, 17:14 198

Grupul de investiţii belgian Groupe Bruxelles Lambert (GBL) a preluat operatorul medical Affidea, activ în 15 ţări, printre care şi în România, unde are o prezenţă puternică, fiind în top 10 jucători de servicii private de sănătate. Ce urmează pentru România?

„Aşteptăm o susţinere şi mai puternică a iniţiativelor de creştere în România. Continuăm cu planurile îndrăzneţe de creştere la nivelul ţării, urmând să diversificăm serviciile, oferind un parcurs integrat în diagnosticul avansat, consultaţii şi serviciile oncologice. Continuăm planul de investiţii pentru a ne extinde amprenta la nivelul ţării, îmbunătăţind accesul la serviciile de sănătate. Această schimbare de acţionar înseamnă pentru noi oportunităţi de creştere. GBL este un partener cu viziune pe termen lung şi, sub acţionariatul lor, ne aflăm într-o poziţie bună să accelerăm traiectoria de creştere a Affidea în România şi Europa”, a transmis pentru Ziarul Financiar Răzvan Predica, country manager al Affidea România.

Affidea, fondată în 1991, este lider european în diagnostic imagistic şi deţine peste 300 de centre medicale în 15 ţări.

În România, Affidea deţine un număr total de 36 de centre cu servicii de radiologie imagistică şi medicină nucleară, servicii clinice integrate (consultaţii de specialitate şi spitalizare de zi) şi de medicină de laborator (analize medicale).

Anual, compania generează afaceri de circa 150 mil. lei pe piaţa locală, din datele ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO