Companii

După un an 2023 în care inflaţia şi creşterile de costuri au fost încă pe lista de provocări a executivilor, 2024 vine cu un nou val de schimbări în top managementul companiilor din industria bunurilor de larg consum

După un an 2023 în care inflaţia şi creşterile de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.02.2024, 16:30 157

♦ Cinci companii din industria bunurilor de larg consum au început anul cu un nou CEO ♦ În 2023, schimbări importante s-au făcut la nivelul unor companii precum Heineken, Vel Pitar, PepsiCo şi Mondelez.

Anul 2024 a început cu o se­rie de schimbări în top ma­nagementul a cinci dintre com­paniile mari din secto­rul bunurilor de larg con­sum, dintre care două activează în produc­ţia de lactate, arată o analiză a ZF. Astfel, companii precum FrieslandCampina Româ­nia, Orbico, Danone, The Family Butchers România şi Avon au numit alţi oameni în noul an în cea mai înaltă funcţie din companie.

Astfel, în contextul în care Ioana Bo­ghenco a fost promovată în funcţia de chief business development officer în cadrul grupului Orbico, funcţia de general mana­ger a fost preluată de Mario Mati, care ante­rior a condus businessul grupului din Croaţia - ţara-mamă a Orbico. Pe de altă parte, Roxana Tisăianu, un executiv cu o ex­perienţă de peste 25 de ani în retail şi in­dustria bunurilor de larg consum, a preluat conducerea FrieslandCampina România, producătorul lactatelor Napolact. Tot în lac­ta­te, Robert Jasinski, un manager care a lu­crat peste zece ani în cadrul grupului Da­none şi a condus inclusiv producătorul din România, a fost numit în funcţia de vice pr­esident strategic markets (Europa, Orien­tul Mijlociu, America de Nord) în cadrul producătorului de dulciuri ETI. Tot pentru ETI mai lucrează şi alţi executivi cu expe­rienţă pe plan local, iar cel mai bun exem­plu este cel care acum ocupă funcţia de global CEO al ETI şi anume Stephane Ba­toux (care a condus în România Albalact şi Coca-Cola HBC România).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO