Companii

Interviu cu cel care i-a luat piaţa Taromului: România este una dintre cele mai dinamice pieţe din regiune, ţintim şapte milioane de pasageri

József Váradi CEO al Wizz Air: Ne dezvoltăm şi în zona Moldovei, pe aeroporturile Suceava şi Iaşi, unde vom creşte capacitatea de zbor.

József Váradi CEO al Wizz Air: Ne dezvoltăm şi în zona Moldovei, pe aeroporturile Suceava şi Iaşi, unde vom creşte capacitatea de zbor.

Autor: Mirabela Tiron

26.05.2017, 00:06 920

Wizz Air, o companie low-cost din Ungaria fondată de József Váradi în 2003, a devenit liderul pieţei aeriene locale în 2011, când a depăşit ca trafic compania de stat Tarom. De atunci, low-costul şi-a crescut traficul de pasageri anual şi a ajuns la o cotă de piaţă de aproape 35%.

József Váradi, directorul executiv (CEO) al Wizz Air, liderul pieţei aeriene locale, spune că România este una dintre cele mai bune şi dinamice pieţe din regiune şi că trans­portatorul va continua să îşi extindă operaţiunile pe aeroportul din Bucureşti, dar şi pe cele din provincie. „România este o piaţă foarte bună pentru Wizz, am adăugat baze noi, con­tinuăm extinderea. Vom creşte ca­pacitatea de zbor pe piaţa locală. Suntem me­reu în discuţii cu aeroporturile de pe piaţa locală. În Bucureşti avem alocate opt aeronave, iar pe­ntru aeroporturile regionale sunt alocate 14 aeronave“, a declarat József Váradi pentru ZF. Compania, cu sediul la Budapesta, a trans­portat peste 5,5 milioane de pasageri pe rutele sale din România anul trecut, în creştere cu 23% faţă de anul anterior. Traficul s-a ridicat la 16 milioane de pasageri anul trecut pe toate aeroporturile din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO