Companii

Italsofa Baia Mare produce canapele de 70 mil. euro pentru Ikea, Mobexpert sau Conforama

Francesco Stasolla, ma­naging director al Italsofa România

Francesco Stasolla, ma­naging director al Italsofa România

Autor: Corina Mirea

07.12.2015, 00:07 5709

Producătorul de fotolii şi cana­pe­le Italsofa are în plan investiţii de şase-opt milioane de euro în fabrica pe care o deţine în nordul ţării, în Baia Mare. Ital­sofa, parte a gigan­tului italian Natuzzi,  este cel mai mare produ­că­tor de ca­napele şi fo­to­lii de pe plan local, cu afa­ceri esti­ma­te în acest an la 70 mil. euro, în urcare uşoa­ră com­parativ cu 2014.

„Anul acesta vom ter­mi­na cu afaceri aproa­pe de 70 de milioane de euro, deci relativ în ace­eaşi linie ca anul tre­cut. Potenţial pen­tru România există însă, pentru că avem pieţe europene, cum este Marea Britanie, care se mişcă tot mai bine. Europa începe să nu mai apeleze atât de mult la China, astfel că România poate fi un pion principal în grupul Natuzzi“, spune Francesco Stasolla, ma­naging director al Italsofa România.

Italienii de la Natuzzi, grupul care deţine Italsofa, au intrat pe piaţa locală în anul 2001, când s-au apucat de construcţia fabricii din Baia Mare, în care au investit mai mult de 38 mil. euro. În pre­zent produ­cătorul are 1.300 de an­gajaţi care pro­duc ca­napele şi fotolii în special pentru export.

Sin­gurul client din Ro­mâ­nia pentru care pro­du­că­torul din Baia Mare fur­ni­zea­ză direct este retai­lerul de mobilier şi de­co­raţiuni Mob­expert, con­trolat de omul de afaceri Dan Şucu. Însă, Italsofa are drept prin­ci­pali clienţi gi­ganţi străini, nume precum Steinhoff, Conforama, Furni­ture Vil­lage sau IKEA, fiecare având o pon­dere mai mică de 10% în pro­ducţia totală a Italsofa care ajunge pe plan extern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO