Companii

Kalizea Boromir, companie creată de Boromir şi gigantul francez Kalizea, la un pas de 100 mil. lei afaceri în România

Kalizea Boromir, companie creată de Boromir şi gigantul...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

02.08.2023, 17:20 2035

Kalizea Boromir, business în care sunt acţionari grupul românesc Boromir şi gigantul francez din sectorul morăritului Kalizea, parte a Vivescia Industries, a terminat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 97 de milioane de lei, în creştere cu 67% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Compania se ocupă de proce­sarea porumbului şi a trecut pe profit, înregistrând un câştig net de 4 milioane de lei, faţă de o pierdere netă de 1,5 mili­oane de lei în 2021. Pro­ducă­to­rul are o fabrică în ju­de­ţul Ialomiţa şi a avut în me­die 25 de angajaţi, mai a­rată date­le de la Ministerul de Finanţe. Compania are în por­tofoliu mălai, griş, făină de po­rumb, dar şi o gamă de pro­duse din germeni de porumb Nutri­gem, conform datelor de pe site-ul companiei.

Compania a fost înfiinţată în anul 2016, însă fabrica de mălai din Slobozia (ju­deţul Ialomiţa) a fost deschisă la jumătatea anului 2018, având o capacitate maximă de producţie de 70.000 de tone, conform unei ştiri publicate în 2019 de ZF. Prima uni­tate de procesare a porumbului a grupului Vivescia Industries, din care face parte şi compania Kalizea, a fost deschisă în urmă cu patru decenii în Franţa, iar în prezent grupul mai deţine unităţi de producţie în Polonia şi Ro­mâ­nia, potrivit ultimelor date. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO